Színpadon: a BIKINI!

Színpadon: a BIKINI!

2018-08-23 09:04

Adj helyet magad mellett; Csak dolgozni ne kelljen; Ébredés után; Fagyi; Egy korsó, egy pohár. Veri az élet; Ha volna még időm; Közeli helyeken; Várom a holnapot; Részegen ki visz majd haza… A Bikini együttes közel kétszáz slágere közül várhatóan ezek is elhangzanak majd szeptember 23-án, vasárnap a XVIII. Vecsési Káposztafeszten.


Alig egy hónap múlva ismét Káposztafeszt lesz Vecsésen, az Epresben. A szeptember 22-23-i rendezvényen a hagyományőrző programok mellett számos zenekar is fellép majd a színpadon.



Szombaton délután fél 2-től Kolompos koncertre várják a muzsika kedvelőket, majd este 19 órától „Osztálytalálkozó” lesz a Becherovka színpadon a legnagyobb magyar sztárokkal: Kiki (Emelet Projekt), Csordás Tibi, Zoltán Erika, Radics Gigi, Horváth Tamás, Kozmix, Bárány Attila és Dj Dominique közreműködésével.

Vasárnap uzsonnaidőben az Alma együttes várja majd a gyerekeket az Epresbe.



Szeptember 23-án 19 órától színpadra lép Vecsésen a legendás BIKINI együttes.

A Bikini története röviden… 

Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 1982-ben hozta létre a Bikini együttest. Nagy Feróval, az akkor épp nem működő Beatrice frontemberével, valamint nagy tudású zenészek sorával. Két albumot készített ez a felállás – olyan lemezeket, amelyek a mai napig komoly értéket képviselnek a magyar könnyűzenében.
A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent, Mondd el című album több mint háromszázezer példányban kelt el. Az együttes sorra készítette lemezeit, rajtuk örökké élő dalokkal.
A zenészek idejük kisebb részét töltötték stúdióban, a Bikini ugyanis elsősorban koncertező zenekar. A megszámlálhatatlanul sok fellépés szinte mindegyike telt ház, gyakran több tízezer ember előtt zajlott. A legemlékezetesebb koncertekre közvetlenül a romániai forradalom után, Temesváron került sor: a Bikini elsőként lépett fel Erdélyben a magyar együttesek közül, hihetetlenül forró hangulatban.
A sikerek ellenére 1992-ben elbúcsúzott a zenekar a közönségtől. Ám 1997-ben újjáalakult, hogy azóta a korábbiaknál is jobb albumokat készítsen, s ott legyen minden városban és faluban, határon innen és túl. Hogy egyszerre szórakoztasson és gondolkodtasson el, hogy felnyissa a szemeket – ugyanakkor reményt is adjon – olvasható az együttes hivatalos oldalán.

Várjuk őket Vecsésre is!

(Fotók: almazenekar.hu, kolompos.hu, djdominique.hu, bikininet.hu)

További hírek