A Káposztafeszt idején is vár a Nyomdagaléria

A Káposztafeszt idején is vár a Nyomdagaléria

2017-09-18 17:34

Aki most tanult meg olvasni, vagy aki még a betűk bűvöletében él − annak meg különösen − meg kell néznie az interaktív Nyomdagalériát! A Káposztafeszt ideje alatt szeptember 23–24-én ingyenes tárlatvezetés lesz kétóránként az idelátogató gyerekek és felnőttek részére, 10-18 óra között. A Nyomdagaléria elérhető a kisvonat önkormányzat előtti megállójától 2 perc sétával.


A NYOMDAGALÉRIA (Interaktív alkotóház) Vecsésen, a Vértesi Nándor utca 9. szám alatt található. 

A tárlatvezetés után külön költség mellett lehetőség van a Káposztafeszt logóját magasnyomtatással, hozott pólóra kinyomtatni (1000 Ft/db áron), kézi sajtóval üdvözlőkártyát, vagy könyvjelzőt – thermodombor – nyomtatással egyedileg elkészíteni (300 Ft/db áron).

A Nyomdagaléria a Káposztfesztiválon a következő programmal szerepel:
- Kétóránként ingyenes tárlatvezetés lesz az idelátogató gyerekek és felnőttek részére
- Vetítéssel egybekötött írás- és nyomtatástörténeti előadás, folyamatosan
- Könyvjelző, vagy üdvözlőkártya nyomtatása kézi sajtóval (300 Ft/db)
- Káposztafesztpóló-nyomtatás hozott pólóra (1000 Ft/db)

A galériában a Nyomdamúzeum Egyesület és több magánszemély által évtizedek alatt összegyűjtött régi nyomdai hagyományos és működőképes berendezések találhatók.

Mit lát a Nyomdagalériába látogató?

Ez a gyűjtemény egy igazi interaktív nyomdászattörténeti utazás a régmúlt világába, ahol a gépeken felügyelet mellett, a technológiát szakemberek által bemutatva adunk bepillantást e szép szakma történetébe.

A Nyomdamúzeum Egyesület egyedülálló gyűjteménye az 1800-as évek végétől az 1970-es évek végéig mutatja be a nyomdászmesterség átfogó technológiai fázisait, a nyomdai betűöntéstől kezdve a magas- és litográfiai nyomtatáson át a könyvkötészetig (betűöntés, kézi szedés, nyomdai reprográfiai fényképezés, magasnyomó klisé-, illetve litográfiai nyomóforma-készítés, montírozás, magas- és mélynyomtatás, ezen belül rézkarc, réz-, fa- és linómetszet-nyomtatás, szortiment könyvkötés műveletei, présaranyozás).

A Nyomdagalériában olyan kézműves tevékenységgel találkoznak az érdeklődők, amelyet részleteiben már csak a művészek használnak alkotásaik előállítása során. Várjuk szeretettel látogatóinkat!

További információk: e-mail: nyomdagaleria@gmail.com  
facebook: www.facebook.com/nyomdagaleria  
Telefon: 1/331-1107

További hírek