Vásárosok, Gasztrósok

RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS

Vecsés Város Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat várhatóan idén szeptember 25-én és 26-án immáron XX. alkalommal rendezi meg a város legnagyobb tömeget vonzó gasztronómiai, hagyományőrző rendezvényét, a Vecsési Káposztafesztet.

Jelszavaink a minőség és tradíció!

A rendezvény előkészületei már kora tavasszal elkezdődtek, a vendéglátók és kézműves kiállítók jelentkezéseinek elbírálása jelenleg még folyamatban van. Mint minden évben így idén is szeretnénk az ország legkiválóbb kézműves mestereit felvonultatni rendezvényünkön.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét arra, hogy a jelentkezési feltételek számos pontban megváltoztak, így kérjük, hogy kellő odafigyeléssel tanulmányozzák azt. 

Első körben július 26-ig csak vecsési székhellyel rendelkező vállalkozások jelentkezését várjuk gasztró és kézműves kiállítók témakörben.

Információk a rendezvényről:

A rendezvény szervezője: Vecsés Közművelődéséért Alapítvány
A vásárt lebonyolítja: Festival Full Service Hungary Kft. – 3528 Miskolc, Mura u. 14.
Információ: Baktai Erzsébet tel.: 70/564-1972 mail: baktai.erzsebet@festivalfsh.hu
Helyszín: Vecsés központi területe; „Epres” sétány (400as út melletti terület), illetve régi Ecseri út eleje
A fesztivál nyitva tartása: 
2021. szeptember 25. szombat 09:00 – 23:00
2021. szeptember 26. vasárnap 09:00 – 23:00

Programok és színpad:
A korábbi években megszokott minőségben, a hazai könnyűzenei élet sztárjait felvonultató színvonalas zenei program; Vásári mulattatás (mozgó zenekarok, táncosok); káposztával kapcsolatos hagyományőrző programok, népi játszópark, egészségügyi szűrések várják az érdeklődőket. A savanyúság versenyre szombaton 4 kategóriában várjuk a jelentkezőket. A Káposztafeszt helyszínén Frühwirth Mihály helytörténeti kiállítása is megtekinthető lesz. A gyermekes családok ismét eljuthatnak a Bálint Ágnes Emlékházhoz – a Káposztafeszt helyszínéről kisvonattal - , ahol gyermekprogramok várják őket. Megtekinthető a Tájház. A Káposztafeszt egyik leglátványosabb eleme a vasárnapi felvonulás. A XX. Káposztafeszt részletes programját a Vecsési Tájékoztató augusztusi számában, valamint a rendezvény hivatalos weboldalán (www.vecsesikaposztafeszt.hu), Facebook oldalán olvashatják. Mindenkit szeretettel várunk, mert a jó hangulat garantált.

A rendezvény népszerűsítése:
Sajtóközlemények, folyamatos tájékoztatás a rendezvény előtt és a rendezvény alatt print és online kommunikáció. Online kommunikáció a weboldalon (www.vecsesikaposztafeszt.hu) és facebook kampány. Helyi és országos rádió spotok, riportok. Programfüzet.

Jelentkezők köre:
Jelentkezhetnek gazdasági társaságok, non-profit szervezetek, őstermelők, egyéni vállalkozók, stb. – minden olyan vásári szolgáltató partner, akik rendelkeznek a tevékenységek ellátáshoz szükséges valamennyi engedéllyel, valamint vecsési székhellyel.

Jelentkezés célja:
A rendezvényen való részvételi jogosultság megszerzése.

A részvételi jelentkezés jelzése 4 hullámban történik:
„1.” kör: előjelentkezési időszak helyi vállalkozások részére (2021. július 19 – augusztus 02.)
„2.” kör: meghívásos rendszerben Vásári Szolgáltató Partnerek kiválasztása (2021. augusztus 02-ig)
„3.” kör: hagyományos pályázati kiírás vendéglátó és kézműves, kereskedő Vásári Szolgáltató Partnerek számára. (2021. augusztus 03. - augusztus 17.)
„4.” kör: utójelentkezési időszak az esetlegesen megürülő helyekre, 30%-kal magasabb részvételi díjjal (2021. augusztus 18-23)

Jelentkezés tartalma:
- kitöltött jelentkezési adatlap (elektronikusan – .doc, .docx formátumban)
- a forgalmazott termékek megnevezése, árlistája, fényképek a termékekről és az árusítás megjelenéséről (elektronikusan – .doc, .docx, .jpg formátumban)
- fényképek a saját installációról és rövid leírás a műszaki paramétereiről (elektronikusan – .doc, .docx, .jpg formátumban)

Jelentkezés, elbírálása:
A jelentkező vásári szolgáltató partnerek közül a vásár lebonyolítói választják ki a rendezvényen megjelenők körét.

Előnyt jelent az elbírálás során, ha
- helyi alapanyagokból, helyi termelők által előállított terméket, szolgáltatást kínálnak; elárusító helyüket egyedi, látványos módon díszítik,
- interaktív programokat szerveznek,
- termékeik népszerűsítésére különféle promóciókat (pl. kóstoltatást) biztosítanak,
- hungarikumokat, tradicionális magyar élelmiszert, italokat kínálnak,
- különleges egyedi termékeket forgalmaznak,
- káposztás ételeket forgalmaznak.

Az előjelentkezési időszakban a rendezvény szervezője a vecsési székhellyel rendelkező vállalkozások részére 20% kedvezményt biztosít a részvételi díjból!

A jelentkezés benyújtásának módja:
A http://www.vecsesikaposztafeszt.hu/ portálról letöltött, vagy elektronikus levélben igényelt/elküldött „Részvételi adatlap” és kötelező mellékleteinek kitöltése, és Baktai Erzsébet részére, a baktai.erzsebet@festivalfsh.hu e-mail címre való elküldése.

A vásárral kapcsolatos releváns határidők:
Előjelentkezési időszak helyi vállalkozások részére (2021. július 19 – augusztus 02.)
Meghívásos rendszerben Vásári Szolgáltató Partnerek kiválasztása (2021. augusztus 02-ig) Hagyományos pályázati kiírás vendéglátó és kézműves, kereskedő Vásári Szolgáltató Partnerek számára. (2021. augusztus 03. - augusztus 17.)
Utójelentkezési időszak 30%-kal magasabb részvételi díjjal. (2021. augusztus 18-23) Jelentkezések elbírálása: 2021.08.23-ig
Szerződéskötési időszak: 2021.08.30-ig
Részvételi díj fizetési határideje: 2021.09.10.
Bepakolás kezdete: 2021.09.24. 12.00
Vásár nyitása: 2021. szeptember 25. 09:00
Vásár zárása: 2021. szeptember 26. 23:00

Elérhetőségeink, információk:
A vásárral kapcsolatban: Festival Full Service Hungary Kft. – 3528 Miskolc, Mura u. 14.
Baktai Erzsébet tel.: 70/564-1972 mail: baktai.erzsebet@festivalfsh.hu
A rendezvénnyel kapcsolatban: Vecsés Közművelődéséért Alapítvány – 2220 Vecsés, Telepi 43. iroda@kaposztafeszt.hu

A jelentkezéshez szükséges letölthető dokumentumok:

részletes részvételi felhívás (speciális feltételek, előírások; részvételi díj; a Vásári Szolgáltató Partnerek tervezett összetétele) 
Részvételi adatlap
Vásári szabályzat
Telepítési terv

Várjuk jelentkezésüket!

Ajánlott link:
Tájékoztatás a XX. Vecsési Káposztafesztről [2021-06-12 09:51:00] (vecsesikaposztafesztival.hu)