XVII. Vecsési Káposztafeszt

XVII. Vecsési Káposztafeszt

2017-05-03 10:35

Szeptember 23-24-én, immáron tizenhetedik alkalommal rendezik meg Vecsésena Káposztafesztet. Ezen a hétvégén a látogatók – egyebek mellett - betekintést nyerhetnek a sváb kultúra hagyományaiba, kiderül, hol termett és mekkorára nőtt az ország legnagyobb káposztája, kik főzik a legjobb káposztás ételeket és kik készítik a legízletesebb savanyúságokat.


Vecsés Város Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat közös programján minden látogató megkóstolhatja a HÍR-es, azaz a Hagyományok Ízek Régiók védjeggyel ellátott savanyúságokat és káposztás ételeket. Bemutatkoznak a vecsési sváb hagyományőrző csoportok, táncegyüttesek, zenekarok, kórusok.

 

 

A számos autentikus zenei és táncbemutató mellett, igazi kuriózumként szombaton a Rosmarein Tánccsoport előadja a Strudelessen (Rétesevés) hagyományának tánckoreográfiáját. Vasárnap a szentmisét és a terményáldást követően útnak indul az Ó-plébánia Templomtól a díszes felvonulás a rendezvény fő helyszínére, az Epresbe, ahol főzőverseny, játékos vetélkedő, kézműves kirakodóvásár, német nemzetiségi ruhabemutató és egész napos kulturális program várja a látogatókat.

 

A rendezvényen a hagyományőrző együttesek mellett közismert előadóművészek is színpadra lépnek.

A rendezvény programsorozatát színesíti továbbá, hogy a fesztivál ideje alatt a Bálint Ágnes Emlékház, valamint a Vecsési Tájház is látogatható lesz.

További hírek