A vasárnap esti koncert: a Bagossy Brothers Company

A vasárnap esti koncert: a Bagossy Brothers Company

2022-07-22 11:53

A XX. Vecsési Káposztafeszt második napján, szeptember 25-én, vasárnap 19 órától a Bagossy Brothers Company lép színpadra. A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar rövid idő alatt vált előbb az erdélyi, majd az egész kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb koncertzenekarává.


A csapat eddigi pályafutása során négy nagylemezt, egy szimfonikus koncert lemezt, egy EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. Minden albumuk többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Veled Utazom hatszoros platina minősítést ért el.

A zenekar ez idáig négy Petőfi Zenei-díjjal (az év akusztikus koncertje, az év zenekara, az év videóklipje és Bagossy Norbert révén az év előadója), és két Fonogram-díjjal (az én hangfelvétele) büszkélkedhet, emellett elnyerték Erdély legnagyobb zenei díját, a Legszebb Erdélyi magyar Dal címet is.

A Bagossy Brothers Company 2020-ban a DUE Médiakutató hálózat közvéleménykutatása alapján Magyarország legnépszerűbb zenekara lett.

Az együttes tagjai: Bagossy Norbert (gitár, ének), Bagossy László (basszusgitár, vokál), Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál), Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

 

 

További hírek