Közeleg a Káposztafeszt!

Közeleg a Káposztafeszt!

2018-09-03 08:27

Szeptember 22-23-án lesz a XVIII. Vecsési Káposztafeszt, városunk legnagyobb gasztrokulturális eseménye. A feszt jelszavai a minőség és tradíció. A rendezvényen hagyományos és új programokkal egyaránt találkozhat majd a közönség.


A rendezvény egyik meghatározó eleme a főzőverseny, melyen két napon át mérik össze tudásukat az induló csapatok. A megmérettetés szombati zsűrielnöke Jegenyei István séf, vasárnap pedig Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr és színész, az underground filmkészítés legismertebb alakja, a főzés szerelmese lesz az étkek fő bírálója.



Idén is kiderül, kik készítik a legízletesebb savanyúságokat. A verseny zsűrielnöke Velkei József, a Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Pest megyei és Budapesti elnöke lesz. A verseny színhelye a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola.

A rendezvény hétvégéjén a Bálint Ágnes Emlékház, a Nyomdagaléria és Vecsési Tájház is programokkal készül a vendégek fogadására.


A Káposztafeszt egyik legnagyobb látványossága a felvonulás, melyen részt vesz a város apraja-nagyja. Vasárnap a szentmisét és a terményáldást követően a Szent Kereszt Templomtól indul útnak a díszes menet az Epresbe.



Idén is számos különleges program várja a rendezvény vendégeit: lesz dirndl és nemzetiségi ruha verseny, káposztaemelő verseny, káposztapakoló verseny, keresik az ország legnagyobb káposztáját; valamint „Nyitott savanyító” néven, szervezett turnusokban tekinthetik meg a látogatók, hogyan készül a HÍR-es vecsési savanyúság. Az „Aratósok” csapata jóvoltából pedig megelevenedik egy régi sváb hagyomány, az „Arató mulatság”.



A rendezvényen fellép majd többek között a Musikverein Wetschesch, a Brunner Zenekar, a Kolompos, a BIKINI és az Alma együttes, a Rosmarein Tánccsoport, de lesz „Osztálytalálkozó” is a legnagyobb hazai sztárokkal: Zoltán Erika, Radics Gigi, Csordás Tibi, Kiki, Horváth Tamás, Kozmix, Bárány Attila és DJ Dominique közreműködésével.



A rendezvényre gépjárművel érkezők a Lanyi területén kialakított, ingyenes parkolóban helyezhetik el autójukat.

 

További hírek