Hagyomány, gasztronómia, kultúra

Hagyomány, gasztronómia, kultúra

2017-05-03 08:59

A XVII. Vecsési Káposztafeszt mottója: „hagyomány, gasztronónia, kultúra”. A szeptember 23-24-i rendezvényen a kulináris élvezetek és az autentikus, kulturális élmények mellett számos hangulatos verseny várja az érdeklődőket.


Természetesen az idei Káposztafeszten is főszerepet kap a savanyúság és a gasztronómia. A főzőverseny jelentkezési határideje május 26. Szeptember 23-ig lehet jelentkezni az „Ország legnagyobb káposztája” versenyre, és szeptember 22-ig nevezhetnek az érdeklődők a savanyúságversenyre.

Versenykategóiák:
-savanyított káposzta
-kovászos uborka
-vegyes-vágott savanyúság
-káposztával töltött fehér TV paprika

 

Az Epresben idén is lesz majd káposztapucoló verseny, káposztapakoló verseny, legszebb sátor verseny, rajzverseny, (a rendezvény mindkét napján) főzőverseny, és megválasztják a legszebb népviseletet is. 

 

 

Városunkba ezúttal is az ország minden tájáról érkeznek majd vendégek: a Hagyományőrző színpadon bemutatkozik Dunabogdány kulturális küldöttsége, valamint a Dunaharaszti Tánccsoport és zenekara is.

A Káposztafesztre látogatók pedig a rendezvényen megkóstolhatják városunk méltán HÍR-es káposztás ételeit és savanyúságát.

További hírek