Dirndl verseny – a sokszínű népviselet

Dirndl verseny – a sokszínű népviselet

2024-07-05 11:10

A Vecsési Káposztafeszt egyik fő célkitűzése a hagyományok ápolása. A jubileumi X. Vecsési Káposztafeszten vezettük be a „legszebb népviseleti ruha” versenyszámot azzal a szándékkal, hogy bemutassuk a múltban és a jelenben is használatos német nemzetiségi, illetve dirndl ruhakölteményeket.


A jelentkezők többsége elsősorban olyan településről érkezik, ahol közismert a sváb kultúra ápolása. A Dirndl bemutatóra eredetileg hölgyek jelentkezését vártuk, mára azonban gyerekek és férfiak is szívesen részt vesznek rajta.

A verseny díjazása kortól és nemtől teljesen független, az egyedüli szempont a ruha.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a XXII. Vecsési Káposztafesztre, ahol idén is megcsodálhatjuk a változatosabbnál-változatosabb öltözékeket!  

Aki bemutatja a színpadon a német, osztrák vagy egykori vecsési népviseletét, és a legszebb három közé választja a zsűri, ajándékban részesül.

Jelentkezni a helyszínen, a  központi információnál, vagy előzetesen a lenti e-mail címen lehet. Kérjük az e-mailben nevet, elérhetőséget, életkort és települést mindenképp szíveskedjenek feltüntetni!

További információ:
Vadászi Mária - Mobil: +36-30 / 668-5500 
E-mail: tracht@vecsesikaposztafeszt.hu
Műsorvezető idén is Fazekasné Gombár Mónika

A verseny 2024. szeptember 22-én, vasárnap 14.00 órakor kezdődik a Bau-Styl Nagyszínpadon.

 

További hírek